Geert Groote College Amsterdam
Fred. Roeskestraat 84
1076 ED Amsterdam

020 574 5830
info@ggca.nl

Erasmus+ project

De derde reis van het Erasmusproject gaat naar Duitsland, van 27 september tot 2 oktober 2019. Wij hebben ons de afgelopen weken voorbereid op deze spannende reis naar Duitsland.

Vijf leerlingen uit de 10e klas hebben presentaties voorbereid die zij in Syke, bij Bremen, in het Engels zullen houden. We nemen het eerste stuk de fietsen mee in de trein en fietsen het laatste deel nog 60 km door Duitsland tot aan Syke. Leerlingen en docenten van vier verschillende scholen komen die week bij elkaar om te ervaren wat verschillen tussen culturen met elkaar verbindt.

Voor alle leerlingen is er een gastgezin geregeld en er zal een internationaal voetbaltoernooi plaatsvinden. Bij het toernooi gaan de leerlingen in gemengde teams samen met een aantal leerlingen met downsyndroom voetballen.

Gedurende het schooljaar 2019/20 vinden er ook twee-maandelijkse individuele uitwisselingen plaats: twee leerlingen van het GGCA verblijven in Italië en Spanje, en wij ontvangen in januari twee leerlingen uit Italië en één leerling uit Spanje. Voor één 17-jarige leerling (meisje) uit Italië wordt er nog een gastgezin gezocht.

 

Gastgezinnen gezocht!

In februari 2020 ontvangen wij gedurende één week twintig leerlingen en tien docenten uit vier verschillende landen. Daarvoor zijn wij ook op zoek naar (20!) gastgezinnen van het GGCA, in Amsterdam of omgeving.

Mocht je interesse hebben om gedurende enkele dagen een buitenlandse leerling te ontvangen, stuur dan een mail naar de uitwisseling coördinator Christian Begemann, cbegemann@ggca.nl