Geert Groote College Amsterdam
Fred. Roeskestraat 84
1076 ED Amsterdam

020 574 5830
info@ggca.nl

Voor leerlingen

Wat ga je nog meer op het GGCA doen?

Op onze school vinden we het belangrijk dat je sociale, creatieve en culturele ontwikkeling meekrijgt. Daarom doe je buiten de lessen ook mee aan activiteiten zoals werkweken, stages en projecten.

We hebben ons best gedaan om de verschillende onderwerpen op deze pagina te bundelen. Ontbreekt er toch nog iets? Stuur jouw idee dan naar onze website beheerder Nathalie

Werkweken

In de periode tussen de meivakantie en de zomervakantie gaan de meeste niet-examenklassen op werkweek. Samen met je mentor en andere vakdocenten heb je een intensief programma. Er wordt echt gewerkt tijdens deze weken, maar natuurlijk is er ook tijd voor ontspanning. We spreken met elkaar precies af aan welke regels iedereen zich moet houden. De werkweek is voor veel leerlingen de leukste week van het jaar. Hieronder lees je hoe de thema’s verdeeld zijn.

Klas 7

In deze projectweek staat voeding centraal. Je gaat zelf aan de slag, maar je kunt ook kijken waar onze voeding vandaan komt. Ook bezoek je een bedrijf met land- en/of tuinbouw en veeteelt. Je krijgt inzicht in het boerenwerk en de levensprocessen die ons voedsel voortbrengen.

Klas 8

Tijdens een grensverleggende survivalweek in de Ardennen wordt het comfortabele dagelijkse leven vervangen door een eenvoudig, sportief en uitdagend kampleven. Voortdurend wordt jouw uithoudingsvermogen en moed op de proef gesteld. Samen met je mentor en de docenten die als begeleiding mee zijn ga je onder andere kajakken, mountainbiken, wandelen, hiken en abseilen. Door al deze verschillende activiteiten leer je jezelf en elkaar goed kennen. De week in de Ardennen is een mooie afsluiting van de middenbouwperiode.

Klas 9

De negende klas gaat verspreid over Europa de geologie van die plek ontdekken. Tijdens de prachtige wandelingen leer je van alles over gesteenten, aardlagen en fossielen.

Klas 10 vmbo-t

Aan het begin van het schooljaar vindt de kunstreis plaats. De laatste jaren gingen we hiervoor naar Berlijn.

Klas 10 havo en vwo

Samen met je klas ben je een week op het water. Door deel te nemen aan de zeilweek, merk je dat je als individu moet samenwerken in een team om vooruit te komen. Daarbij moet je ook nog eens rekening houden met het weer en de effecten op je boot van de kracht van het water en lucht. Dit brengt spannende en hilarische situaties met zich mee.

Klas 11

Elk jaar gaan de leerlingen van de voorexamenklas op kunstreis. De afgelopen jaren gingen we naar Italië. Hier bezochten de leerlingen onder andere Rome en Florence.

Stages 

Als je geen examen doet, dan ga je in klas 9, 10 en 11 op stage. Je hoeft tijdens deze twee weken niet naar school. Je mentor en de decaan begeleiden je om een goede keuze te maken.

Klas 9

De meeste leerlingen uit klas 9 kiezen voor een winkelstage. Zit je in 9 vmbo-t, dan mag je ook ergens anders stage lopen, want je doet maar 1 keer stage.

Klas 10

In de tiende neem je een kijkje bij een zorginstelling in de breedste zin van het woord.

Klas 11

De elfde klassers zijn zich aan het oriënteren wat ze na hun middelbare school willen gaan doen. Tijdens deze stageperiode proef je de sfeer in de sector die je op dit moment het meeste aanspreekt. Behalve hard werken, ga je ook met een stage opdracht aan de slag.

Zit je ergens mee? Wacht niet te lang. Je bent welkom!

Neem contact op met de ouder- en kindadviseur (OKA)

Klik hier voor de website

PTA’s en examenreglementen schooljaar 2019/20

Bij downloads vind je de PTA’s en de examenreglementen voor schooljaar 2019/20. Deze zijn ook te vinden in onze ELO in Magister.

Leerlingenstatuut

Op het GGCA hebben we ook een leerlingenstatuut. In dit document lees je de rechten en plichten die gelden voor alle leerlingen van het Geert Groote College. Het statuut is opgesteld door docenten en leerlingen van de leerlingenraad. Bij downloads vind je het leerlingenstatuut.

Leerlingenraad

De leerlingenraad bestaat uit ongeveer 25 leerlingen uit verschillende klassen en komt op voor de belangen van de leerlingen. Leerlingen hebben het recht om voorstellen en suggesties te doen aan de schoolleiding over alle zaken die met school te maken hebben.

Onder leiding van Ludwika, komt de leerlingenraad geregeld samen. Op deze momenten worden allerlei onderwerpen besproken die voor leerlingen belangrijk zijn. Bijvoorbeeld het telefoonbeleid, de aankleding van de school of wat je kunt doen in de pauzes.

Heb je een onderwerp voor de leerlingenraad? 
Je vindt ze elke vrijdag in de tweede pauze in lokaal 1.18

Schoolfeesten 

Behalve tijd om te werken is het soms ook tijd om te feesten. Het schoolfeest voor klas 7 en 8 wordt op school in de kantine gehouden. Het schoolfeest voor klas 9 tot en met 12 vindt telkens op een andere locatie plaats.

In downloads vind je het protocol schoolfeest.

Vertrouwenspersonen 

Leerlingen, medewerkers en ouders kunnen terecht bij de vertrouwenspersonen voor advies of praktische hulp. Zij zijn er voor problemen als discriminatie, mishandeling, seksuele intimidatie en/of misbruik. Zo nodig verwijzen zij door naar professionele hulpverlening.

De vertrouwenspersonen bij ons op school zijn:

De ouder- en kindadviseur (OKA) en de jeugdarts

Aan iedere school is een jeugdarts, een jeugdverpleegkundige en een ouder- en kind adviseur verbonden. Deze professionals van het Ouder- en Kindteam zijn onafhankelijk van school.

Zit je ergens mee, bijvoorbeeld je gezondheid, ruzies thuis, word je gepest, gebruik je te veel drank of drugs, of voel je je vaak rot of alleen? Maak dan een afspraak met Eline, de ouder- en kindadviseur. Dat kan op school of op een andere plek.

Zij kan je helpen met tips, advies of begeleiding. Je kan haar rechtstreeks bellen of mailen. Zo krijg je snel de juiste hulp of ondersteuning, van de ouder- en kind adviseur of iemand anders uit het team.

Met vragen over je gezondheid of ontwikkeling kun je terecht bij de jeugdarts. Koen is aan onze school verbonden als jeugdarts.

Ook ouders kunnen met vragen en zorgen terecht bij het Ouder- en Kindteam. Samen met hun kind, of juist los van elkaar.

Ouder- en kind adviseur (OKA)

  • Eline Sprenger 0633 315 313 is momenteel met verlof en wordt tot eind oktober ’21 vervangen door
  • Hans Muller 0655 413 765 (H.Muller@oktamsterdam.nl)