Werkweken

Na de meivakantie gaan de meeste niet-examenklassen op werkweek.

Klas 7

Deze werkweek vindt plaats in de bosbouw of op een biologisch dynamische boerderij. Dat is een bedrijf met land- en/of tuinbouw en veeteelt. In deze werkweek gaan de kinderen aan de slag op de plek waar hun eten vandaan komt. Ze krijgen inzicht in het boerenwerk en de levensprocessen die ons voedsel voortbrengen. Klik hier voor een kijkje op de boerderij.

Klas 8

Tijdens een grensverleggende survivalweek in de Ardennen wordt het comfortabele dagelijkse leven vervangen door een eenvoudig, sportief en uitdagend kampleven. Voortdurend worden hun uithoudingsvermogen en moed op de proef gesteld. Op het programma staan o.a. kayakken, mountainbiken, boomtoppentocht, grottentocht, wandelhike en abseilen. Door al deze verschillende activiteiten leren de leerlingen zichzelf en elkaar goed kennen. De week in de Ardennen is een mooie afsluiting van de middenbouwperiode.

Klas 9

Klas 9 gaat verspreid over Europa de geologie van die plek ontdekken.

Klas 10 Vmbo-t

Aan het begin van het schooljaar vindt de eindreis plaats. De laatste jaren gingen we hiervoor naar Berlijn.

Klas 10 Havo en Vwo

Door deel te nemen aan de zeilweek, merk je dat je als individu moet samenwerken in een team om vooruit te komen. Dit brengt spannende en hilarische situaties met zich mee.

Klas 12

Elk jaar gaan de twaalfde klassers op kunstreis. De leerlingen gaan met het vliegtuig naar Italië. Hier bezoeken zij onder andere Rome en Florence. Deze fotocollectie van de kunstreis 2014 is gemaakt door VIctor.