Erasmus+ Project

“Able and disabled: let’s play together.”

Leerlingen van het Geert Grote College mogen tijdens het schooljaar 2018/19 en 2019/20 op uitnodiging van een Italiaanse school deelnemen aan een Erasmus Plus Project, een samenwerkingsverband van vijf buitenlandse scholen.

Het thema is “Able and disabled: let’s play together”. Leerlingen sporten met elkaar en verplaatsen zich voor een paar dagen in leerlingen met een beperking of handicap, volgen workshops met topsporters, verdiepen zich in de problematiek, wetgeving en speerpunten op het gebied van sporten met een beperking of handicap en vergelijken de situatie in eigen land met de situatie in het buitenland.

Wij verwachten dat leerlingen zich daardoor beter kunnen verplaatsen in de andere, dat zich internationale contacten opdoen en meer verbinding ontstaat met de wereld buiten school. Het project wil ook Europeese samenwerking tussen leerlingen stimuleren. Leerlingen verblijven meestal in gastgezinnen. Voor meer informatie, mail Christian cbegemann@ggca.nl.

De deelnemende scholen zijn:

● Instituto de Enseñanza Secundaria BENDINAT, Mallorca (Spanje)

● Zespol Szkol Ekonomicznych, Toruń (Polen)

● BBS Syke EUROPASCHULE, Syke (Duitsland)

● Liceo Claudio Cavalleri, Parabiago (Italië)

● Geert Groote College Amsterdam (Nederland)