Erasmus+ Project

Het derde Erasmusproject naar Duitsland, 27 september tot 2 okober 2019

Wij hebben ons de afgelopen weken voorbereid voor een derde spannende reis naar Duitsland. 5 leerlingen uit klas 10  hebben presentaties voorbereid die zij in Syke bij Bremen in het Engels zullen houden. Wij gaan met fietsen op de trein en fietsen 60 km door Duitsland tot aan Syke. Leerlingen en docenten uit 4 verschillende scholen komen bij elkaar om te ervaren wat verschillen tussen culturen met elkaar verbindt.  

Voor alle leerlingen is er een gastgezin geregeld en er zal een internationaal voetbaltoernooi plaatsvinden, waarbij leerlingen in gemengde teams samen met een aantal leerlingen met downsyndroom voetballen. 

Gedurende het schooljaar 2019/20 vinden er ook 2-maandelijkse individuele uitwisselingen plaats: twee leerlingen van het GGCA verblijven in Italië en Spanje, en wij ontvangen in januari twee leerlingen uit Italië en één leerling uit Spanje. Voor één 17-jarige leerling (meisje) uit Italië wordt er nog een gastgezin gezocht.

In februari 2020 ontvangen wij gedurende één week 20 leerlingen en 10 docenten uit 4 landen.

Daarvoor zijn wij ook op zoek naar (20!) gastgezinnen van het GGCA, in Amsterdam of omgeving. Mocht je interesse hebben om gedurende enkele dagen een buitenlandse leerling te ontvangen, stuur dan een mail naar de uitwisselingscoördinator Christian Begemann, cbegemann@ggca.nl