Geert Groote College Amsterdam
Fred. Roeskestraat 84
1076 ED Amsterdam

020 574 5830
info@ggca.nl

Beste ouders, verzorgers en leerlingen,

Bijna…

Nog een paar dagen, en dan kun je je gaan aanmelden voor de middelbare school in Amsterdam.

Ik hoop dat je ondanks Corona, toch van veel scholen een indruk hebt kunnen krijgen. En dat je weet welke scholen bij jou zouden passen natuurlijk. Best een lastige keuze. Er zijn in Amsterdam nou eenmaal heel veel scholen. Gelukkig zijn daar ook veel prettige, leuke scholen bij. Ik wens je heel veel succes met kiezen. En natuurlijk hoop ik dat je op de plek terecht komt waar jij met hart en ziel voor kiest. In ieder geval wil ik je nu alvast een prachtige middelbare schooltijd toewensen. Wie weet, is dat bij ons op het GGCA. Ik kijk er alvast naar uit om je volgend jaar hier te begroeten.

Hartelijke groet,

Coralie Pluut
Rector GGCA

 

Update aanmelden

Digitaal

Amsterdamse leerlingen, jullie hebben het al hebt vernomen via de basisschool: aanmelden voor de loting & matching gaat dit jaar digitaal. Jullie gaan zelf de voorkeurslijst invoeren via in het systeem van ELK. Hoe dat precies moet hoor je van de basisschool en is ook te vinden op www.voschoolkeuze020.nl.

Leerlingen van buiten Amsterdam doorlopen een andere aanmeldroute. Ook hier geldt: de meest actuele informatie is te vinden op www.voschoolkeuze020.nl. Zijn er toch nog vragen, neem dan contact op Danielle Buis (dbuis@ggca.nl).


‘Dubbeladvies’

Heb je een dubbeladvies, dan kan je je bij ons aanmelden voor zowel het dubbeladvies, in onze dakpanklas, als het hogere advies in de vorm van een kansklas.

Bijvoorbeeld:

  • Een leerling met havo/vwo advies kan zowel voor onze havo/vwo dakpanklas kiezen als voor de vwo-kansklas.
  • Een leerling met vmbo-t/havo advies mag zich aanmelden voor de vmbo-t/havo dakpanklas en/of de havo-kansklas.

Je mag bij onze school dus twee opties aangeven, die samen tellen als één aanmelding voor onze school. Er is geen garantie dat een leerling geplaatst wordt in een kansklas. Dit is afhankelijk van de hoeveelheid aanmeldingen voor de kansklassen en de benodigde klassengrootte.

Wachtlijst lesjes

De aanmeldingen voor de lesjes zijn vol, maar misschien komen er plekken vrij als iemand niet mee kan doen. Wil je op de wachtlijst? Stuur dan een mail naar aanname@ggca.nl met in de onderwerpregel: Wachtlijst lesjesdag en de keuze voor ronde:

  • Ronde 1: 5 maart ’21, 14:00 – 15:30
  • Ronde 2: 6 maart ’21, 10:00 – 11:30
  • Ronde 3: 6 maart ’21, 12:00 – 13:30

Vermeld in de mail graag duidelijk de naam van de leerling en contactgegevens.

Extra rondleiding

Op 10 maart om 15:30, halverwege de tweede week van de aanmeldingen, organiseren we voor twijfelende leerlingen nog een extra virtuele rondleiding. Deze rondleidingen worden gegeven door onze eigen leerlingen in kleine (online) groepjes. Uit ervaring weten we dat dit zeer gewaardeerd werd.

Wil je meedoen?

Presentatie ouderavond

Heb je de online ouderavond gemist? Of wil je even terugkijken? Bekijk hier de presentatie:

Ontvang je deze nieuwsbrief nog niet per email?

Schrijf je hier!

Ken je ouders of leerlingen die zich aan het oriënteren zijn op een nieuwe school?
Stuur deze nieuwsbrief door aan andere geïnteresseerden!

Vul je gegevens in:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.