Nieuws

 

Nieuwsbrief

Het doel van onze Nieuwsbrief is ouders en belangstellenden informeren over het reilen en zeilen in onze school. Aanmelden kun je doen door hier te klikken. Mocht je de Nieuwsbrief niet (meer) willen ontvangen, kijk dan onderaan de Nieuwsbrief hoe je je kunt afmelden. Veel leesplezier! Klik op de onderstaande links om de betreffende nieuwsbrief van dit schooljaar te lezen.

Nieuwsbrief 1

Nieuwsbrief 2

 

Klas 7 gaat op bootcamp

Nieuw in de brugklas? Dat is een heel avontuur voor leerlingen! Elkaar leren kennen, weten wat samenwerken is en de nieuwe cultuur van de school begrijpen. Voor veel jongeren is dit echt een grote stap. Aan boord van de VOC-schepen in de 17e en 18e eeuw gingen veel jongens mee vanaf 11-12 jaar. Zij hadden vaak noodgedwongen getekend voor een lange reis van circa 9 maanden heen en een even lange reis terug én een verblijf van ongeveer 6 jaar in de Oost. Men stapte letterlijk in een onbekende wereld. Een wereld waarbij vriendschap en onderling vertrouwen belangrijk waren. Lang niet iedereen zal behouden thuiskomen. Hoe ging je te werk aan boord om te overleven, om te groeien, om een gezamenlijk doel te bereiken?
BOOTKAMP is een fysiek programma waarbij het niet gaat om kennis, maar over de vraag hoe je samen met je medeleerlingen aan die kennis komt en hoe je die kennis ook weer deelt. Bij de verschillende onderdelen gaat het over verantwoording nemen (en afleggen), over ondernemen en over vertrouwen en respect naar elkaar.

september 2018