Aanmelden brugklas


De aanmeldprocedure voor leerlingen die in de zomervakantie 2018 de overstap maken van de basisschool naar de middelbare school is voor alle Amsterdams scholen hetzelfde. Ook dit jaar verloopt de aanmelding weer volgens de procedure loting & matching. Op grond van het basisschoolbesluit meldt de leerling zich aan voor minimaal 6 Vmbo scholen  (Vmbo) of minimaal 12 Havo of Vwo scholen. Uiteraard alleen voor scholen met overeenkomstige niveau om plaatsing te garanderen.
 

Aanmelden bij school eerste keuze

Van maandag 5 maart tot en met vrijdag 16 maart kunnen leerlingen zich aanmelden bij de school waar zij het liefst naartoe willen en die zij dus op nummer 1 van de voorkeurslijst hebben gezet. Is het Geert Groote College de school van eerste voorkeur, dan wordt u tussen maandag 5 maart 2018 en vrijdag 16 maart 2018 verwacht in ons schoolgebouw aan de Fred. Roeskestraat. Kom bij voorkeur langs op één van onze twee inschrijfmiddagen: woensdag  7 maart of woensdag  14 maart tussen 13.00 en 16.00 uur. De overige dagen bent u welkom tussen 14.00 en 16.00 uur om uw kind aan te melden.Neem bij de aanmelding het door de basisschool verstrekte basisschoolbesluit en de ondertekende voorkeurslijst mee. 

LET OP! Neem ook het ingevulde GGCA aanmeldformulier brugklas mee, dit is te downloaden van onze website. Wij zorgen dan dat de voorkeurslijst van uw zoon/dochter in het Amsterdamse aanmeldsysteem wordt ingevoerd. De aanmeldprocedure sluit op 16 maart 2018 om 16.00 uur.
 

Voorrang voor vrijeschool leerlingen

Leerlingen afkomstig van vrijebasisscholen hebben voorrang op het Geert Groote College. Komt een leerling uit Amsterdam, dan kan alleen aanspraak op de voorrangsregel worden gemaakt als het Geert Groote College bovenaan de voorkeurslijst staat.

Leerlingen van buiten Amsterdam mét voorrang stellen samen met het Geert Groote College (de school waar de voorrang geldig is) een voorkeurslijst op met minimaal één school. Ook voor deze leerlingen geldt dat zij zich aanmelden van 5 maart tot 16 maart.

Let op: Voorrang is nooit een garantie voor plaatsing. Bij meer aanmeldingen dan plekken voor een bepaald niveau is het mogelijk dat voorrangsleerlingen niet kunnen worden geplaatst.
 

Het Amsterdamse loting- en matchingsysteem

De Amsterdamse procedure voor loting en matching werkt als volgt:
- Uw kind krijgt via de computer één lotingsnummer dat geldt voor alle scholen.
- In volgorde van lotnummer worden alle leerlingen geplaatst. Dus als het nummer van uw kind aan de beurt is, wordt er gekeken of de school bovenaan de voorkeurslijst plek heeft.
- Is die school vol, dan wordt gekeken naar de tweede voorkeur, en als die vol is naar de derde, etc.
- Als uw kind een plek heeft, dan gaat het centrale systeem door met het volgende lotnummer.
Zo worden door het centrale systeem alle leerlingen in volgorde van hun lotnummer geplaatst op de school die het hoogst op hun voorkeurslijst staat en nog plek heeft op het moment dat zij aan de beurt zijn.

Meer informatie over de procedure en belangrijke data vindt u op http://www.amsterdam.nl/naardebrugklas.

Op donderdag 5 april wordt bekend gemaakt op welke school de leerling is geplaatst. Ouders en leerlingen ontvangen een welkomstbrief van de school.
 

Aanmeldingen van buiten de regio

Leerlingen van buiten de regio Amsterdam kunnen zich ook aanmelden op een Amsterdamse school die meedoet aan de loting en matching. De procedure zegt hierover het volgende:
Woon je niet in Amsterdam, maar wil je je aanmelden bij een school in Amsterdam? Dan ga je van 5 maart t/m 16 maart naar je school van eerste voorkeur. Als je naar een school in de buurt van Amsterdam gaat, krijg je als het goed is een aanmeldingsformulier van je basisschool. Ook als je geen aanmeldingsformulier hebt, meld je je aan bij de school waar je het liefst naar toe gaat. De VO-school regelt dat je wordt aangemeld en stelt zo nodig met jou een voorkeurslijst op met andere scholen.

Voor ouders en leerlingen van buiten Amsterdam is het belangrijk om te weten dat ook zij zich moeten oriënteren op meerdere scholen. Wij verwachten van deze ouders dat zij bij aanmelding een lijst met scholen paraat hebben. Uiteraard kunnen wij bij twijfel helpen met het opstellen van de lijst. Hiervoor is het nodig een afspraak te maken via de administratie.