NIEUWE LEERLINGEN

Oriëntatie

Als u meer specifieke vragen hebt over de geschiktheid van ons vrijeschool onderwijs voor uw kind, kunt u een oriënterend gesprek aanvragen. Voor zo’n gesprek, dat met u en uw zoon/dochter wordt gevoerd, mail dan voor een afspraak naar aanname@ggca.nl.

Klik hier voor de Amsterdamse scholengids 2019/20, waarin ook onze school te vinden is en klik hier voor onze eigen schoolgids van het huidige schooljaar.

De open dag vond plaats op 9 februari. Daarnaast hadden we een Informatie-avond op 14 februari.

Aanmelding

Voor alle informatie over de aanmelding voor de brugklas van het Geert Groote College, klik hier.

Kennismakingsmiddag

Voor de zomervakantie zullen de leerlingen die na de zomervakantie in klas 7 beginnen elkaar en hun mentor voor het eerst ontmoeten. De schoolfotograaf is dan ook aanwezig  om portretfoto’s te maken. De kennismakingsmiddag duurt ongeveer 1,5 uur. Alle leerlingen ontvangen deze middag een informatieboekje met daarin de belangrijkste zaken voor de eerste weken op school. Lees dit boekje thuis goed door, hierin wordt bijvoorbeeld uitgelegd hoe je schoolboeken bestelt.
 

Niveaus

Op het Geert Groote College hanteren we drie niveaus; vmbo-t, havo en vwo. Volgens de Kernprocedure plaatsen we leerlingen met een gemengd advies in een klas met het onderliggende mono-advies. Dit betekent bijvoorbeeld dat een leerling met een havo/vwo advies in de havo-klas wordt geplaatst. Voor nieuwe vmbo-t leerlingen organiseert het GGCA een LWOO-screening, waarbij wordt onderzocht of er leerachterstanden zijn. Ouders ontvangen na inschrijving hierover bericht.
 

Klassengrootte

Er zijn in het schooljaar 2019/20 twee klassen vmbo-t met 25 leerlingen per klas, twee havo klassen met 27 leerlingen en twee vwo klassen met 29 leerlingen elk.