NIEUWE LEERLINGEN

Open Dag

Onze Open Dag is op zaterdag 9 februari 2019 van 10:00 tot 14:00. Voor leerlingen en ouders/verzorgers zijn er open lessen, informatie en demonstraties.  

Daarnaast hebben we op donderdag 14 februari 2019 vanaf 19:30  (inloop vanaf 19.00) in onze theaterzaal een Open Avond, voor ouders/verzorgers van aanstaande zevende (brug-) klassen.

Als u meer specifieke vragen hebt over de geschiktheid van ons vrijeschool onderwijs voor uw kind, kunt u een oriënterend gesprek aanvragen. Voor zo’n gesprek, dat met u en uw zoon/dochter wordt gevoerd, mail dan voor een afspraak naar aanname@ggca.nl.

Klik hier voor onze schoolgids 2018/19.

Kennismakingsmiddag

Voor de zomervakantie zullen de leerlingen die na de zomervakantie in klas 7 beginnen elkaar en hun mentor voor het eerst ontmoeten. De schoolfotograaf is dan ook aanwezig  om portretfoto’s te maken. De kennismakingsmiddag duurt ongeveer 1,5 uur. Alle leerlingen ontvangen deze middag een informatieboekje met daarin de belangrijkste zaken voor de eerste weken op school. Lees dit boekje thuis goed door, hierin wordt bijvoorbeeld uitgelegd hoe je schoolboeken bestelt.
 

Niveaus

Op het Geert Groote College hanteren we drie niveaus; vmbo-t, havo en vwo. Volgens de Kernprocedure plaatsen we leerlingen met een gemengd advies in een klas met het onderliggende mono-advies. Dit betekent bijvoorbeeld dat een leerling met een havo/vwo advies in de havo-klas wordt geplaatst. Voor nieuwe vmbo-t leerlingen organiseert het GGCA een LWOO-screening, waarbij wordt onderzocht of er leerachterstanden zijn. Ouders ontvangen na inschrijving hierover bericht.
 

Klassengrootte

Er zijn in het schooljaar 2018/19 twee klassen vmbo-t met 25 leerlingen per klas, twee havo klassen met 27 leerlingen en twee vwo klassen met 29 leerlingen elk.