Geert Groote College Amsterdam
Fred. Roeskestraat 84
1076 ED Amsterdam

020 574 5830
info@ggca.nl

Vrijeschool voor voortgezet onderwijs in Amsterdam

Het Geert Groote College is een middelbare vrijeschool, ook wel bekend als Waldorfschool.

In het kort richten we ons op onderwijs waarin we zowel het hoofd (denken) aanspreken, als ook het hart (voelen) en de handen (willen). De thema’s en inhoud worden afgestemd op de leeftijdsfase van de leerling. Op die manier willen we je prikkelen om intellectueel, creatief en sociaal het beste in jezelf naar boven te halen.

Met ons vrijeschool onderwijs wordt geen vat gevuld, maar een vuur ontstoken.

Hoe ‘vrij’ is een vrijeschool?

De term ‘vrijeschool’ zorgt vaak voor verwarring. Het is namelijk niet zo dat je kan kiezen waar je zin in hebt. Een vrijeschool is zeker niet vrijblijvend.

Net als iedere andere school bereiden we je optimaal voor op het eindexamen. Dat gebeurt in ‘gewone’ vakken zoals wiskunde en geschiedenis, maar ook in het brede aanbod van kunstvakken zoals toneel en handvaardigheid.

 

Vrijeschool voor voortgezet onderwijs

Het Geert Groote College Amsterdam (GGCA) staat niet op zichzelf. Ze is één van de vrijescholen die over de hele wereld verspreid zijn. In de regio Noord-Holland werken we veel samen met de Adriaan Roland Holstschool (Bergen) en het Rudolf Steiner College (Haarlem).

De Amsterdamse Geert Groote School is de voorloper van het GGCA en ontstond in 1933, tien jaar na de opening van de eerste Nederlandse Vrije School in Den Haag. We vertellen je hier graag uitgebreid over onze geschiedenis.

Ons schoolgebouw

Als je onze school bezoekt, dan zal het je meteen opvallen dat het gebouw van het Geert Groote College een bijzondere architectuur heeft. Ons schoolgebouw is niet voor niets opgenomen in de Architectuurgids van Amsterdam. We vertellen je hier graag uitgebreid over ons schoolgebouw.