Geert Groote College Amsterdam
Fred. Roeskestraat 84
1076 ED Amsterdam

020 574 5830
info@ggca.nl

Kennismaken met GGCA

Meer dan een diploma

Persoonlijke ontwikkeling staat bij ons voorop. Wie ben ik? Wat wil ik? Wat kan ik? In een breed onderwijsaanbod, over meerdere jaren verspreid, komen deze vragen op verschillende manieren aan de orde. Als je bij ons eindexamen doet, heb je naast je diploma ook een koffer vol met ervaringen die je een beter beeld geven van jezelf en hoe je in de wereld staat. Je kunt eindexamen doen op mavo, havo of vwo-niveau.

Op de vrijeschool wordt een sfeer gecreëerd waarin je je kunt ontplooien en waarin je talenten zichtbaar worden. Opgroeien doe je niet alleen. Daarom is er veel aandacht voor de klas als gemeenschap. De school is een werkplaats voor sociale vorming: hoe leer ik met de ander omgaan? Een vrijeschool is zeker niet vrijblijvend. Je wordt op een gestructureerde manier uitgedaagd om een heleboel te doen.

Het motto van onze school is ‘worden wie je bent’. De docenten begeleiden je in dit proces.

Kijk hier onze GGCA informatie-film!

EN:


Bezoek onze school virtueel!

Loop een rondje door het schoolgebouw en klik de blauwe buttons aan voor filmpjes over vakken en activiteiten.

Eigen inschrijfformulier

Ben je bij ons geplaatst in de brugklas? Wat fijn! Welkom op het Geert Groote College!

Je hebt onze welkomsbrief ontvangen, met daarin o.a. in welke klas je zit en de uitnodiging voor onze kennismakingsmiddag op 30 juni a.s..

Bij de brief zat ook ons eigen aanmeldformulier. Stuur dat zo snel mogelijk ingevuld naar ons op!

Wat als je helaas niet bij ons geplaatst bent?

Er waren dit jaar (20/21) veel aanmeldingen voor de brugklassen van het GGCA komend schooljaar. Daardoor is helaas niet iedereen geplaatst die onze school op 1 had.

Als er nog iets verschuift in de tweede ronde van de Loting en Matching, dan nodigen wij in de volgorde van de reservelijst leerlingen uit. In het ouderportaal van ELK kun je inzien wat de positie is op de reservelijst. De kans dat er nog een plek vrijkomt is helaas vrij klein. In de Loting en Matching is onze capaciteit opgehoogd, zodat meer leerlingen op hun eerste drie keuzes konden worden geplaatst. Meer leerlingen kunnen wij helaas echt niet plaatsen, hoe jammer we dat natuurlijk ook vinden…

Informatie voor nieuwe ouders en leerlingen.

Voor ouders en leerlingen die in schooljaar ’21/’22 de keuze gaan maken voor een middelbare school organiseren wij diverse informatiemomenten in de periode oktober ’21 – maart ’22. Ook  hebben we een speciale Nieuwsbrief voor Nieuwe Leerlingen.

Tijdens de (online) ouderavonden vertellen we over ons vrijeschoolonderwijs, de verschillende niveaus en examenroutes, ons zorgsysteem, de wijze waarop wij het mentoraat inrichten en nog veel meer. Uiteraard kunnen ouders dan ook uitgebreid vragen stellen.

Voor nieuwe leerlingen zijn er lesjes, een open dag en virtuele rondleidingen met leerlingen van onze school.

Houd vanaf september 2021 deze website en de social media in de gaten om goed op de hoogte te blijven van alle info momenten!

Aanmelden bij het GGCA

Algemene informatie over aanmelden bij het GGCA, schooljaar 2021-2022. Voor de brugklas en zij-instroom:

BRUGKLAS: De aanmeldprocedure voor leerlingen die in de zomervakantie 2021 de overstap maken van basisschool naar middelbare school is voor alle Amsterdamse scholen hetzelfde. Ook dit jaar verloopt aanmelding volgens de procedure loting en matching. Lees verder over de aanmeldprocedure brugklas

ZIJ-INSTROOM: Ben je al begonnen aan de middelbare school, maar wil je overstappen naar het Geert Groote College Amsterdam? Dan is het goed om te weten dat onze klassen in principe aan het begin van het schooljaar vol zitten. Maar soms komt er een plekje vrij. Lees verder over de aanmeldprocedure zij-instroom

Vragen?

Heb je na het lezen van de website nog vragen?

 • Voor algemene vragen: aanname@ggca.nl.
 • Als je wilt weten welke ondersteuning het GGCA biedt, verwijzen we graag naar de pagina begeleiding. Mochten er toch nog vragen zijn, neem dan contact op met de zorgcoordinator. Vermeld graag duidelijk het onderwerp van je vraag en je telefoonnummer.
 • Informatie over de hardheidsclausule vind u hier.

Alles op een rij#

 • Aanmeldperiode brugklas: 
  • n.t.b.
 • Plaatsing bekend: 
  • n.t.b.
 • Kennismakingsmiddag voor leerlingen die geplaatst zijn op GGCA: woensdag 30 juni 2021
 • Vragen? Bel of mail: 020 5745830 of aanname@ggca.nl

Meld je aan voor de Nieuwsbrief Nieuwe Leerlingen en blijf op de hoogte!

In de aanloop naar de loting en matching houden we alle geïnteresseerden graag op de hoogte van onze activiteiten en bieden we jullie een kijkje in de school.

Meld je aan voor de nieuwsbrief schooljaar 2021-2022.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.