Geert Groote College Amsterdam
Fred. Roeskestraat 84
1076 ED Amsterdam

020 574 5830
info@ggca.nl

Erasmus+ project

 

“Able and disabled:
let’s play together.”

“The disabled man is considered to have a special form of wisdom that can provide helpful hints”  – Homer

Uitwisselingen met Erasmus

Dit project heeft zich het doel gesteld om Europa sterker te maken door leerlingen uit verschillende landen bij elkaar te brengen en gezamelijk ervaringen op te doen over sporten met een handicap.

Leerlingen uit klas 4 havo en vwo mochten tijdens het schooljaar 2018/19, 2019/20 en 2020/21 deelnemen aan een samenwerkingsverband van 4 buitenlandse scholen. Eén à twee keer per jaar reizen 5 leerlingen en 2 docenten voor 5 dagen naar één van onze partnerscholen en volgen daar een workshop-programma en verblijven in plaatselijke gastgezinnen.

Het thema is “Able and disabled: let’s play together”. Leerlingen sporten met elkaar en verplaatsen zich in leerlingen met een beperking of handicap, volgen workshops met topsporters, verdiepen zich in de problematiek, wetgeving en speerpunten op het gebied van sporten met een beperking en vergelijken de situatie in eigen land met de situatie in het buitenland.

Wij verwachten dat leerlingen zich daardoor beter kunnen verplaatsen in de andere, dat zich internationale contacten opdoen en meer verbinding ontstaat met de wereld buiten school. Het project wil ook Europese samenwerking en internationale vriendschappen tussen leerlingen stimuleren.

Daarnaast verblijft steeds een leerling van onze school voor een periode van 2 maanden op een van de andere scholen (in Italië en Spanje). Vanaf na de kerstvakantie komen er dan ook 2 Italiaanse leerlingen met Erasmus naar onze school. In deze periode werken leerlingen naast het volgen van lessen ook met het onderwerp en aan de evaluatie van de afgelopen en aan de voorbereiding van de komende bijeenkomsten.

Leerlingen die tot nu toe hebben deelgenomen aan zowel de korte als ook de lange verblijven komen dankbaar terug met een rijk gevulde tas vol ervaringen.

De deelnemende scholen zijn:

  • Instituto de Enseñanza Secundaria Bendinat, Mallorca (ES)
  • Zespol Szkol Ekonomicznych, Toruń (P)
  • BBS Syke Europaschule, Syke (D)
  • Liceo Claudio Cavalleri, Parabiago (I)
  • Geert Groote College Amsterdam (NL)

UITWISSELINGEN (ZONDER ERASMUS) 

Leerlingen van het GGCA – meestal uit klas 10 havo of vwo – hebben ook zonder Erasmus voor een kortere of langere periode in een van de volgende landen op een buitenlandse school lessen gevolgd: Frankrijk, Engeland, Duitsland, Zwitserland, Schotland, Griekenland, Israël, Uruguay, Mexico, Amerika, Canada, Australië. Leerlingen uit Duitsland, Frankrijk, Griekenland, Nieuwzeeland en Mexico verbleven als gast bij ons op school. Voor informatie en als u een gastgezin wilt zijn kunt u een mail sturen naar onze uitwisselingscoördinator, Christian Begemann (cbegemann@ggca.nl).

 

EERDERE ERASMUS UITWISSELINGEN

Wil je meer lezen of weten over eerdere uitwisselingen met Erasmus, klik dan hier.