Geert Groote College Amsterdam
Fred. Roeskestraat 84
1076 ED Amsterdam

020 574 5830
info@ggca.nl

De samenwerkingen van het Geert Groote College

Het Geert Groote College Amsterdam (GGCA) staat niet op zichzelf. Ze is één van de vrijescholen die over de hele wereld verspreid zijn.

Samenwerking met middelbare scholen

In de regio Noord-Holland werken we veel samen met de Adriaan Roland Holstschool (Bergen) en het Rudolf Steiner College (Haarlem). We maken samen deel uit van de Stichting voor Voortgezet Vrijeschoolonderwijs Noord-Holland (VSVONH). De rectoren komen elke drie weken bij elkaar om zaken op elkaar af te stemmen en om ideeën en ervaringen uit te wisselen.

Nieuwe Opleidingsschool Amsterdam (NOA)

Daarnaast maakt onze school ook deel uit van de Nieuwe Opleidingsschool Amsterdam (NOA). Het doel van dit partnerschap is om bevlogen en goede leraren voor het Amsterdamse voortgezet onderwijs te leveren.

Erasmus+ uitwisseling

Het Geert Groote College ondersteunt je via het Erasmus+ programma om vanaf de hogere klassen op uitwisseling in Europa te gaan. In het schooljaar 2020/21 vertrekt begin mei een groepsreis naar Italië.

Ook zonder Erasmus zijn in klas 10 uitwisselingen met vrije of andere scholen mogelijk. Het protocol (buitenlandse) uitwisselingen en een lijst met buitenlandse Waldorfscholen is te vinden bij downloads.

Lees meer over Erasmus+ op het GGCA.