Geert Groote College Amsterdam
Fred. Roeskestraat 84
1076 ED Amsterdam

020 574 5830
info@ggca.nl

 • Activiteiten
 • 13-10-2021

Zevende Laurens van der Graaff-lezing

“In goed gezelschap”

Op 17 juli 2014 kwam onze collega Laurens van der Graaff om het leven bij de aanslag op de MH17 in de Oekraïne.

Laurens was niet alleen een getalenteerd leraar en een buitengewoon innemende persoonlijkheid, maar leefde in zijn leraarschap het ideaal van de onderwijsvernieuwing. Dit ideaal willen wij onder andere met een jaarlijkse lezing over onderwijsvernieuwing levend houden.

Deze zevende lezing zal door Ton Bruining verzorgd worden.

In een interactieve lezing gaat Ton Bruining in op de school als gezelschap van leerlingen en ouders, leraren en maatschappelijke partners. Door zo’n gezelschap kunnen voorwaarden worden gecreëerd voor de volwassenwording van de leerlingen en voor de voortdurende professionalisering van onderwijsteams en leraren.

Startpunt is de waardering van dat wat er al is. Op basis van zijn werk in de onderwijspraktijk en zijn onderzoek werkt Ton Bruining een aantal principes uit die samen een steun kunnen zijn bij het voortbouwen aan de school als een goed gezelschap. Deze principes worden met beeldende kunst, poëzie, foto’s filmfragmenten, muziekstukken en dans geïllustreerd, waarna het publiek uitgenodigd wordt om zelf en met elkaar verder te denken over de voorgestelde principes.

 

 

Volwassen worden en professioneel blijven

– Ton Bruining

 

Donderdag 28 oktober 2021, 20.00 uur – Theaterzaal GGCA

  • Inloop 19.45 uur
  • Start 20.00 uur
  • Inleiding
  • Lezing van Ton Bruining
  • Afsluiting 21.45

 

Graag willen wij de ruimte waarborgen voor iedereen die komt. Daarom vragen wij u om aan te melden door op de volgende link te klikken: