Geert Groote College Amsterdam
Fred. Roeskestraat 84
1076 ED Amsterdam

020 574 5830
info@ggca.nl

  • Activiteiten
  • 04-02-2020

Oudercursus 2020

Dit schooljaar bestaat de Vrijeschool 100 jaar. We nodigen ouders, verzorgers en belangstellenden daarom van harte uit voor een bijzondere editie van de jaarlijkse oudercursus. In een reeks van drie bijeenkomsten wordt je meegenomen in de achtergronden van het vrijeschoolonderwijs en de drie pijlers van de vrijschoolpedagogiek: het denken, het voelen en het willen.

Wil je meer over de achtergronden weten waar vanuit je kind dagelijks les krijgt? Wil je weten waarom onze kunstvakken zo rijk vertegenwoordigd zijn in het rooster? En waarom we een ochtendspreuk zeggen en de leerlingen vensteruur krijgen?

Graag aanmelden bij Minoushka. De avonden zijn van 19:30 tot 21:00, inloop vanaf 19:00. Voel je welkom.

Eerste avond, 3 maart

Joris Boermans geeft een algehele inleiding op de oudercursus, waarna hij zal spreken over de wijze waarop wij het wetenschappelijke in ieder vak tot leven wekken.

Tweede avond, 10 maart

Mark Mastenbroek zal spreken over hoe het leerplan met betrekking tot de kunstgeschiedenis de ontwikkeling van de leerling volgt en ondersteunt. Daarna volgt een interactief stukje openbare les.

Derde avond, 17 maart

Vera Treffers zal vertellen over de derde pijler, de religie, hoe deze middels de vensteruren, de ochtendspreuk en jaarfeesten in de school de ontwikkeling van het wilsleven kan ondersteunen.