Geert Groote College Amsterdam
Fred. Roeskestraat 84
1076 ED Amsterdam

020 574 5830
info@ggca.nl

 • Nieuws
 • 11-09-2020

Corona: preventie en afspraken

Afgelopen weken werden in Amsterdam steeds meer mensen positief getest. Dat betekent dat besmetting soms ook in de directe omgeving van leerlingen en medewerkers kan voorkomen. Voor alle zaken omtrent Corona, staat het GGCA in nauw contact met de GGD en de schoolarts. We kunnen ons voorstellen dat je wilt weten wanneer en hoe je wordt geïnformeerd bij besmettingen en welke acties wij ondernemen.

 • Bij ziekteverschijnselen
  Bij verschijnselen van Corona ben je niet op school. Dat geldt voor iedereen. Dat betekent dat leerlingen met verkoudheidsklachten naar huis gaan. Ook docenten met coronaverschijnselen blijven thuis, zij laten zich direct testen. Wij verwachten van ouders dat zij hun kinderen met ziekteverschijnselen die bij Corona passen thuis houden. Ouders en leerlingen worden nadrukkelijk gevraagd bij absentie altijd te melden of er sprake is van corona-gerelateerde klachten.
 • In thuisquarantaine wegens besmetting van een familielid
  Wanneer een leerling in quarantaine gaat omdat zijn of haar gezinsleden positief zijn getest, vragen we om alle relevante informatie direct aan de teamleider van de leerling door te geven. Op het moment dat de betreffende leerling positief is getest, neemt school contact op met de GGD om eventueel verdere maatregelen te bespreken.
 • Als een docent of leerling positief getest is
  Ook in dit geval is er direct overleg met de GGD. Leerlingen en collega’s die in nauw contact zijn geweest met een besmet persoon, worden in samenspraak met de GGD apart geïnformeerd.

Heb je vragen over een eigen specifieke situatie, neem dan zelf contact op met de GGD.

Met deze manier van werken houden we ons aan de richtlijnen van de Rijksoverheid en kunnen we ervoor zorgen dat we als school zo goed mogelijk les kunnen blijven geven in deze bijzondere tijden.