Geert Groote College Amsterdam
Fred. Roeskestraat 84
1076 ED Amsterdam

020 574 5830
info@ggca.nl

Activiteiten

Leren doe je niet alleen in de klas. Door dingen met elkaar te doen en te beleven leer je weer heel andere dingen dan in een les. Ook dat vinden wij belangrijk! Daarom zijn er veel extra activiteiten.

Schoolfeesten

De middenbouw en de bovenbouw hebben hun eigen schoolfeest. Maar we vieren gezamenlijk ook de jaarfeesten (Michaëlsdag, Advent en  Kerst), we hebben bijzondere schoolopeningen en -sluitingen.


Werkweek

Werkweken zijn een vast onderdeel van ons programma. Ze sluiten aan bij de thema’s die dat schooljaar worden behandeld, zoals voeding, geologie of het weer.


Projectweek

Aan het einde van klas 7 (eerste leerjaar) vindt de projectweek plaats. Deze staat in het teken van gezond eten beleven.


Stage

Op het GGCA wordt vanaf de negende klas (derde leerjaar), met uitzondering van de examenklassen, twee weken stage gelopen. Deze stage vindt plaats bij een sociaal-maatschappelijke instelling. Dit is een instelling waar mensen zorg ontvangen (een verzorgingshuis, gehandicaptenzorg etc.) en een stage op een plek waar je graag in de toekomst zou willen werken.


Kunstreis

In het jaar voor je eindexamen maak je een kunstreis. In het verleden gingen we o.a. naar Barcelona, Berlijn, Rome en Florence om daar werken te bestuderen die eerder in de kunstgeschiedenislessen zijn behandeld.


Biografiedagen

Wanneer je je eindexamen hebt afgerond, sluit je je schooltijd met je klas samen af. Je bespreekt met elkaar wat je allemaal hebt meegemaakt gedurende de jaren dat je met elkaar op school zat. Hier nemen we een aantal dagen de tijd voor.


Free Factor

Elk jaar is er open podium. Leerlingen uit alle leerjaren treden dan op voor andere leerlingen van de school.


Koor

Op een vrijeschool wordt veel gezongen. Dat doen we met verschillende klassen tegelijkertijd. Je zingt dan meerstemmig. Daarbij moet je goed afstemmen op wat er om je heen gebeurt.  In klas 10 havo en 11 vwo zitten de leerlingen in het bovenbouw koor, dat jaarlijks toewerkt naar een grootse uitvoering. Zo voerde het schoolkoor in 2019 in de Westergasfabriek het Gloria van Vivaldi.

Gloria Vivaldi 2019

Requiem Mozart 2018

Carmina 2016


Schooltoneel

In het curriculum heb je met je klas toneellessen. Wil je nog meer toneel spelen, dan kun je je opgeven voor deelname aan het schooltoneel. Met leerlingen uit allerlei verschillende klassen zet je een prachtige productie neer.

Terug naar het vaklessen overzicht